محمد علی نوروززاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به کشت درختان مثمر در اراضی شیبدار و کم بازده در سال جاری گفت: این روش جایگزین کشت در مراتع کم بازده و یا زمینهای بایر و غیر قابل کاشت که معمولا به کشت گندم و جو با حداقل بازده اختصاص دارد، جایگزین خواهد شد.
وی بیان کرد: از 15 اسفندماه سال جاری حدود 450 هکتار از اراضی کم بازده و شیبدار استان لرستان به عنوان اولین مرحله اجرای این طرح به کشت درختان مثمر اختصاص می یابد.
مدیرکل دفتر ترویج و بهبود نظامهای ترویجی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: تا پایان برنامه چهارم توسعه بالغ بر 2 میلیون هکتار از اراضی شیبدار و کم بازده کشور به کشت درختان مثمر اختصاص می یابد که در دو برنامه آتی پنجم و ششم توسعه این میزان به 20 میلیون هکتار افزایش خواهد یافت.
وی با اعلام اینکه کاشت درختان مثمر در این اراضی با تولید 8 تا 25 هزار تنی انواع محصولات باغی درهرهکتار همراه است، افزود: کاشت درختان مثمر در اراضی شیبدار و کم بازده پس از حدود 5 سال علاوه بر تولید به میزان مزبوربه افزایش درآمد کشاورزان منتهی می شود.
نوروززاده عنوان کرد: کاشت درختان مثمر در هر هکتار از اراضی کم بازده و شیبدار بالغ بر حدود 1 میلیون تومان هزینه دربردارد که اعتبارات اجرای این طرح توسط معاونت تولیدات گیاهی و معاونت آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی و نیز منابع طبیعی تامین می شود.
وی افزود: در روش کشت درختان مثمر در این اراضی با استفاده از ذخیره گاههای کوچک آبی ( میکروکچمنت) کشت مثمر حاصل خواهد شد.
نظر شما